У Културном центару синоћ су представљање књиге „Тешко је бити херој „ и „Моји стихови су моји снови, сјећања, радости и туге“ аутора Ђуре Кољанина .

Књига „Тешко је бити херој“ говори о стардању српског народа на подручју Козаре и Поткозарја у Другом свјетском рату ,о логорима смрти али и жртвама Одбрамбено-отаџбинског рата.
-Ова књига говори страшним злочинима над српским народом током прошлог вијека, о дјечијим логорима смрти у НДХ, о бројним жртвама и великим херојима нашег народа који не смију бити заборављи, јер ми немам право да их препустимо забораву, рекао је аутор књиге Ђуро Кољанин.
Кољанин истиче, да смо ми као народ склони забораву, да брзо и лако заборављамо своје жртве и своје хероје.
-Наша историја препуна је страшних и тешких догађаја, нажалост много је људи, првенствено младих, који о томе ништа не знају. Жалосно је што и данас, многи не знају за велику хероину Диану Будисављевић, за злочин у Драгељима 11.9.1943, за страдање 13 скојевки, за страшну смрт 12 бањалучких беба и многе друге жлочине над нашим народом . О свим тим догађајима из наше прошлости, писао сам у овој књизи у нади да их никад нећемо и не смијемо заборавити, рекао је Кољанин.
Књига поезије “Моји стихови су моји снови, сјећања, радости и туге“ представља збир различитих пјесама ,које су како аутор истиче, инспирисане његовим животом и свим срећним али и тужним догађајима у његовом животу.
Поред аутора о књигама су говорили рецензент др Зора Малешевић и Саво Касагић.
Малешевићева је,између осталог, истакла да Ђуро Кољанин за свој рад заслужује нашу захвалност, јер је један од ријетких који настоји сачувати од заборава оно што као народ не треба да заборавимо.