У Културном центру Градишка протеклог викенда представљена је збирка пјесама “Рубац у руци” пјесникиње Бранке Попић из Градишке. Ријеч је о пјесничком првенцу Попићеве, који је свјетлост дана угледао у јуну ове године у издању Књижевне омладине Србије.
Према ријечима ауторке, збирка „Рубац у руци“ садржи 86 пјесама, које су инспирисане животом, љубављу и умјетничким дјелима.
На промоцији је говорила Верица Секирарски, предсједник издавачке куће „Књижевна омладина Србије“ ,која је специјализована за издавање књижевних првенаца у култној едицији „Пегаз“ и уредник збирке „Рубац у руци“.
-Сматрам да ће ова збирка пјесама постићи огроман успјех ,будући да је објављена у култној едицији „Пегаз“ и да је један од кандидата за овогодишњу награду “Пегаз“ у категорији поезије, која ће бити додијељена на Међународном сајму књига у октобру у Београду, истакла је Секирарски.
Рецензент књиге, Љиљана Мирић каже да је збирка пјесама „Рубац у руци“ веома носталгична.
-Бранка у својим пјесмама доста да говори о самоћи, неразумијевању и не сналажењу међу људима,а то је начин на који она заправо тражи неко љепше вријеме, питомије и хуманије људе. У њеним стиховима је доста традиције и архаичних ријечи, јер сматра да су људи у прошлости били чистији, хуманији, бољи, те на овај начин шаље поруку да се требамо вратити правим вриједностима, као што је доброта,емпатија, пријемчивост, разумијевање, истакла је Мирићева.