У Културном центру Градишка синоћ је , на радост бројних градишких малишана , одиграна представа за дјецу „Дворске заврзламе“ у извођењу београдског позоришта „Полетарац“.
Ријеч је о едукативној бајци измјештеној ван временских оквира која доноси борбу између правих вриједности и оних не баш тако добрих.

  • Представа „Дворске заврзламе“ представља интерактивну причу која побуђује различите емоције код публике и размишљање о виђеном , али првенствено доноси много смијеха. Трудимо се да све наше представе буду веселе, разигране, интерактивне, али првенствено едукативне, тако је и са новом предством „Дворске заврзламе“, рекао је глумац Синиша Пилиповић. Према Пилиповићевим ријечима, представа говори о свакодневним стварима, борби добра и зла, вршњачком насиљу али преточеним у занимљиву причу која се дешава на двору једног краљевства.
    Ликове су утјеловили глумци: Ивана Павловић, Светислав Марковић и Синиша Пилиповић, који уједно потписује режију.
    Кроз занимљиве ликове: гроф Злококо, принц Руменко, принцеза Јулијана, дворска луда Жу- Жу и доктор Тралалалијус настојимо дјеци показати праве вриједности, које су потребне да би били срећни, истиче Пилиповић и додаје, да најмлађи нису само пуки посматрачи, већ активно учествују у разрјешењу проблема и недоумица главних ликова „Дворских заврзлама“ .
    Позориште за дјецу „Полетарац“ са овом представом гостовало је у више од десет градова Републике Српске ,а након Градишке, наступиће у Козарској Дубици и Новом Граду.
  • Реакције малишана су одличне, јер ми знамо шта наша дјеца воле, те им костимима, сценографијом, музиком и текстом направимо један занимљив амбијент у коме они заједно са нама уживају, закључио је Пилиповић.