У организацији Удружења „Денариус“ на љетној сцени Културног центра одржан је 11. сајам колекционарства и антиквитета “Денариус љето 2017“.
Сајам је и овај пут окупио бројне колекционаре са подручја Републике Српске, БиХ, Србије, Хрватске и Словеније ,који су презентовали изванредне приватне колекције из различитих области сакупљања.
Посјетиоци су били у прилици да виде традиционалне области колекционарства: филателија , нумизматика, милитарија,старе књиге, народне ношње али и друге различите антиквитете.
Предсједник Друштва „Денариус“ Ален Мешић рекао је да је изузетно задовољан одзивом колекционара-излагача , као и посјетом љубитеља антиквитета. Мешић је додао да је сајам идеална прилика за дружење, размијену информација и искуства међу колекционарима, али и начин да се продају и употпуне колекције.

  • Сваке године имамо све више чланова-колекционара,а у последњих неколико мјесеци повећао се број чланова са подручја наше општине, на шта смо посебно поносни. На Сајму је по први пут изложено ордење народног хероја Бошка Каралића, захваљући његовом унуку Далибору Каралићу, који је члан тима „Денариус“. То је свакако занимљиво нашим посјетиоцима, те ћемо настојати да у оквиру сваког следећег сајма изложимо и неку квалитетну изложбу, која није продајног карактера, рекао је Мешић.
    Удружење „Денариус“ са сједиштем у Градишци основано је у септембру 2012. и једино је регистровано удружење колекционара у БиХ. Тренутно броји преко 90 активних чланова са подручја читаве Босне и Херцеговине.
    Према ријечима Мешића, следећи сајам колекционарства одржаће се на јесен у оквиру традиционалне манифестације „Градишка јесен“.