Породица Дарка Баврлића из Грбаваца, већ неколико година се успјешно бави пластеничком производњом поврћа.
На површини од преко два дунума налазе се четири пластеника, у којима Баврлићи узгајају првенствено паприке и парадајз. Ове године засадили су око 1500 садница парадајза и преко 3000 садница паприке. Већ почетком маја у пластеник су пристигле прве зреле паприке, које су тренутно на врхунцу приноса.
Баврлићи се пластеничком призводњом поврћа баве током читаве године. Прије сезоне паприка у пластеницима су узгајали зелену салату, а један од пластеника намијењен је искључиво за узгој расаде.
Поред пластеничке производње Баврлићи су ове године на отвореном засадили 5000 садница паприка роги и неколико стотина лубеница. На пространом имању налази се и велика башта препуна разног поврћа за властите потребе, као и бројна стабла старих сорти :трешања, вишања, шљива, дуња, саднице малина, купина, ароније и другог воћа. Посебно су поносни на нови засад винове лозе, која се такође тренутно налази под једним од пластеника. Ријеч је о 40 чокота старе србијанске сорте ласта, а читава породица са нестрпљењем очекује прве зреле плодове овог квалитетног грожђа.
Баврлићи нису познати само по узгоју поврћа ,већ и по мајсторским изумима, за које је задужен најстарији члан породице, Дарков отац, Стево Баврлић.
Властитим снагама Баврлићи су изградили читав комплекс пластеника са системима за наводњавање и прихрану, а у највећи пластеник инсталирали су пећ за гријање, коју су сами конструисали и израдили. Ријеч је о еко пећи, јер за загријавање користе искључиво бале сламе.
За мајсторски дио посла задужен је отац Стево, док је Дарко одличан асистент и идејни творац за израду разних помагала и иновација, који су им неопходни у послу којим се баве. Једна од иновација које су заједничким снагама урадили је велики точак са корпама за хлађење лубеница.
Наиме, ове године Баврлићи су отворили свој продајни штанд поврћа, како би лакше пласирали своју робу на тржиште. Штанд се налази у Крушкику поред главне цесте. На штанду се могу пронаћи природни, непрскани производи са имања Баврлић. Оно што посебно привлачи пажњу пролазника и купаца је точак са лубеницама, који служи за расхлађивање лубеница.
Према ријечима Баврлића, точак је постао права атракције, тако да многи застају да виде овај занимљиви изум, а дјеца да се фотографишу поред њега.
Породици Баврлић желимо много среће и успјеха у послу којим се баве, а са нестрпљењем очекујемо и неки нови користан изум из њихове креативне радионице.