У великој сали Културног центра Градишка синоћ је наступила Циркуска трупа „Максим“ из Србије која је приредила урнебесну забаву за градишке малишане .
Публику су забављали клаунови, жонглери, акробате, мађионичари,а као и урнебесна маскота мајмун „Максим“, змија, крокодил и папагај „Ара“.
Директор Културног центра Жељко Благојевић, изразио је задовољство због великог интересовања за наступ циркуске трупе у Културном центру.

  • У питању је озбиљан програм, а не нека јефтина тезга. Овдје ће дјеца имати прилику да виде необичне животиње, доста занимљивих мађионичарских трикова, акробација и много тога што су у прилици да виде само преко телевизије или интернета, рекао је Благојевић.
    Благојевић је додао да овакви програми нису чести у КЦ, из разлога што се избору програма приступа селективно. -Настојими да публици понудимо нешто квалитетно и да сви буду задовољни, тако да овакав програм имамо једном годишње. Због великог интересовања, размишљаћемо да чешће доводимо овакве трупе, јер видимо да се дјеца радују, и много о томе причају,а самим тим је програм више него успјешан, нагласио је Благојевић.
    Циркус “Максим“ постоји 28 година, и окупља извођаче из Новог Сада, Врања и Београда .
    Један од извођача, Ненад Стојменовић, каже да ово није класичн циркус под шатором, већ прилагођен за наступе у салама, али са основним циљем да забавим публику. Стојменовић додаје, да иако није као некада, ипак постоји велико интересовање за циркуске дисциплине.
    Циркус “Максим“ тренутно се налази на турнеји по БиХ и РС, а након Градишке наступиће у Дервенти.