Поводом 72 године од ослобођења Градишке и 25. годишњице страдања 16 градишких јунака на Боковима. у Културном центру Градишка одржано је Гусларско вече под називом „Бесмртници са Бокова“.
Овом приликом, представљен ЦД и поема „Бесмртници са Бокова“ аутора Моме Благојевића .
Поему“Бесмртиници са Бокова“ на гуслама извео је у гуслара Витомира Арсенића,члана гусларског друштва „Филип Вишњић“ из Источног Сарајева.
Гост вечери био је гуслар Васо Ђондовић,члан гусларског друштва „Старина Новак“ Пале.
-Ову манифестацију посветили смо 72. годишљици ослобођења Градишке и 25. годишњици страдања 16 градишких јунака на Боковима 1992.године. Вечерас ће сви присутни своје душе да окријепе уз традиционални српски инструмент- гусле , које је кроз вијекове чувао идентитет нашег народа, јер поред писма и језика, гусле су биле водиља и наша свијећа у тами. Циљ ове манифестације је да се подсјетимо , да не заборавимо наше јунаке који су нам подарили слободу и положили животе за нас и наше потомке. Циљ је и да се гусле поново врате у наше домове, у наше крајеве и наше домове културе, јер су некада биле протјеране а, вечерас их враћамо на велика врата, рекао је Момо Благојевић.
Благојевић је истакао да је издавање и промовисање ЦД „Бесмртници са Бокова“помогао и предсједник Републике Српске Милорад Додик, као и начелник општине Градишка Зоран Аџић који је био покровитељ манифестације.
-Гусле су инструмент који је кроз историју свиједочио о свим нашим страдањима, мукама и борбама, али су гуслари увијек били ти који су подизали снагу, вољу и храброст нашем народу у најтежим временима, да издржимо и сачувамо оно што нам је свето а то је вјера, језик, писмо , држава и слобода, нагласио је Благојевић.
-Гуслар Витомир Арсенић рекао је да су гусле стара српска вијековна традиција,а у њима је саткана сва она историја коју нећете пронаћи ни у једном уџбенику .- Гусле су инструмент који само истину говори,само о јунаштву зборе, најбољи представник свога рода су гусле и наша епска поезија и традиција, коју требамо чувати и његовати,нагласио је Арсенић.
Средства од продаје ЦД намијењена су за изградњу споменика у Брестовчини, на којем су 1945.године у прошлом Отаџбинском рату од стране усташа на звијерски начин убијени наши Срби који су се повлачили из Црне Горе и Херцеговине. Према ријечима Благојевића, то је начин да сачувамо од заборава сва наша стратишта, да нас заувијек сјећају на наше жтртве, хероје и подвиге који су учинили.
Поред гуслара, у програму манифестације учествовали су: ученици ОШ “Васа Чубриловић“, угледни градишки музичар Јово Јерковић, Теодора Чикић, Славиша Мајданац.