Свечаном академијом јуче је у градишком Културном центру обиљежено 25 година општинске Борачке организације, Дан БOРС-а и Дана бораца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске.
У склопу обиљежавања, у храму Пресвете Богородице служен је парастос погинулим борцима Oдбрамбено-отаџбинског рата и положени вијенаци на централно спомен обиљежје у Градишци .
Предсједник Борачке организације општине Градишка, Зоран Лазић истакао је да су основни проблеми борачке популације незапосленост и немогућност привређивања и обезбијеђивање егзистенције за себе и своје породице.
Он је истакао да општинска Борачка организација настоји да побољша статус ове популације и с тим у вези има два основна правца дјеловања,а то су одржавање помена погинулим борцима и помагање борачким категоријама на различите начине.
Свечаној академији, присуствовао је начелник општине Градишка Зоран Аџић, који је том приликом, истакао је важност обиљежавања овог дана и одавања признања свим борачким категоријама, који су заслужни за стварање Републике Српске.
Аџић је истакао да локална управа настоји на различите начине да помогне овим категоријама друштва, тако да су буџетом за 2017. годину предвидјели повећање издвајања за борачке категорије у износу од 12%.
На Свечаној академије, општинска Борачка организација додјелила је 5 Плакете заслижнима за оснивање општинске Борачке организације .
Плакете су додијељење: првом предсједнику општинске Борачке организације, Ненаду Трифуновићу, првом предсједнику Предсједништва БО Миловану Мирошљевићу, првом предсједнику Одбора породица погинулих бораца Ради Видовићу, првом предсједнику Одбора ратних војиних инвалида Предрагу Милошевићу и ратном предсједнику општине Градишка, Небојши Иваштанину.
Повеље су додијелили Општини Градишка, архијерејском намјесништву и Радио Градишци, који су како истичу из Борачке организације, свих ових година помагали и учествовали у афирмацији рада БО Градишка.
Свечаној академији присуствовали су представници политичког, привредног и културног живота општине Градишка, представници борачких организација, борци, породице погинулих бораца, ратни војини инвалиди и остали грађани.