Удружење „Дуга“ представило едукативну бојанку „Обојимо Дугом“

Удружење родитеља дјеце са аутизмом „Дуга“ из Градишке представило је вечерас у Културном центру едукативну бојанку под називом „Обојимо Дугом“.

Према ријечима предсједника Удружења „Дуга“ Саше Касагића „ Бојанка“ је урађена по свим стандардима и препорукама Министарства просвјете и културе Републике Српске и као таква може да буде дата на кориштење свој дјеци предшколског и школског узраста.

Бојанка је настала захваљујући подршци друштвено одговорног предузећа „Тикт мануфактура“ из Градишке. Аутор „Бојанке“ је психолог Мирослав Гајић, док дизајн и илустрације потписује умјетник Александар Саша Шкорић.

Шкорић, који већ двадесет година ради са дјецом, каже да је заговорник аутодидактике ,те да је јако важно да дјеца имају осјећај да нешто стварају својим рукама. Он је навео да је сарадња са фирмом „Тикт“ из Градишке и психологом Мирославом Гајићем уродила плодом, а резултат је едукативна бојанка, која је угледала свјетлост дана.

Саша Касагић је истакао велики значај прве едукативне бојанке која је сад доступна дјеци, те да иста представља један значајан корак за Удружење „Дуга“, поред редовних активности и континуитета у пружању стручне подршке дјеци са потешкоћама у развоју.

Поред редовних активности, чланови Удружења „Дуга“ тренутно активно раде на припреми наступа на традиционалној манифестацији поводом 2. априла, Међународног дана особа са аутизмом.