Улоге: Alexis Manenti, Радивоје Буквић, Lionel Abelanski , Jérémie Laheurte, Olivier Barthélémy, Огњен Мићовић, Јован Јовановић, , Anne Serra, Алиса Радаковић, Jean-Louis Coulloc’h, Cédric Appietto, Мики Манојловић и Драган Бјелогрлић…
Режија: Драган Бјелогрлић
Жанр: драма, трилер
Трајање: 120 мин

„Чувари формуле“ прати групу научника у Институту Винча, која у јеку хладноратовске кризе спроводи тајни пројекат који предводи професор Драгослав Поповић. Стицајем непредвиђених околности, они бивају изложени смртоносној дози зрачења, због чега их југословенска тајна полиција одводи на лијечење у Клинику Кири у Паризу.
Француски докторски тим на челу са професором Жоржом Матеом закључује да је њихово стање критично и да су им дани одбројани. Иако је професор Мате цијели свој живот посветио борби против нуклеарног наоружања и дубоко презире пројекат на којем су радили југословенски научници, он предлаже да се по први пут у историји изведе деликатна и неизвесна интервенција замјене коштане сржи озрачених пацијената. Да ли је у питању експеримент над живим људима или он заиста жели да им помогне – постаје мучно питање за југословенске научнике.

ПЕТАК И НЕДЈЕЉА, 17. и 19. новембар од 20 часова
Трајање: 120 мин
Цијена улазнице 4 КМ 

претходна објава

следећа објава