На љетној сцени Културног центра Градишка синоћ је на радост многобројне публике, одржан спектакуларан годишњи концерт Мјешовитог градског хора „Лира“ под диригентском управом Мирјам Марковић.

Богат и разноврстан репертоар, предивна сцена и фантастични визуелно-звучни ефекти очарали су градишку публику која је уживала пјевајући заједно са извођачима више од сат времена.

Диригент хора, Мирјам Марковић истакла је да су се на репертоару годишњег концерта нашле поп, рок, забавне и етно композиције као и један дио такмичарског репертоар са којим ће почетком октобра наступити на Фестивалу хорова у Херцег Новом, чиме ће завршити овогодишњу хорску сезону.

Марковићева је подсјетила да су чланови хора „Лира“, недавно ревијално учествовали на Међународном хорском фестивалу у Охриду, одакле носе предивно искуство.

Поред учешћа на фестивалима, МГХ „Лира“ редован је учесник на свечаним академијама града Градишка, као и другим манифестацијама као што је и недавно одржани Римски фестивал „Авентуре“ гдје су наступили са композицијом „Амено“.

Годишњи концерт хора „Лира“ одржан је у оквиру манифестације „Градишка јесен 2023“.