Министарство породице, омладине и спорта у сарадњи са Градом Градишка, уз медијско покровитељство Радио-телевизије Градишка, уприличило је данас у Културном центру Градишка манифестацију „Конференција беба 2023“.

Ова традиционална манифестација под слоганом „Љепша Српска – бројнија Српска“ у оквиру Видовдана, организује се сваке године широм Републике Српске са циљем подизања свијести о значају рађања, породице и породичних вриједности, те промоцији одговорног родитељства.

У оквиру манифестације уприличен је и забавни програм који су приредили чланови Хора млађег узраста ОШ „Данило Борковић“ и малишани ЈПУ „Лепа Радић“ “Пчелице“ из Градишке, а малишане је забављао и омиљени дјечији аниматор Бобан Фазонко са веселим маскотама.

Прве новчане награде за најмлађу регистровану бебу, најстарију регистровану бебу, бебу са највише браће и сестара и бебу рођену на данашњи дан обезбиједила је Градска управа Градишка, а награде је уручио градоначелник Зоран Аџић.

Генерални спонзор манифестације било је Комунално предузеће „Водовод“ а.д. Градишка, које је обезбиједило вриједне новчане награде за дванаест беба близанаца, док је КП „Градска чистоћа“ а.д. Градишка наградило пет беба из вишечланих породица.

Поред горе поменутих „Конференцију бебе 2023“ су подржали и бројни други спонзори и пријатељи манифестације који су такође обезбиједили вриједне новчане, робне и друге награде.

На овогодишњој „Конференцији беба“ регистровано је 105 беба.