У Културном центру Градишка синоћ је уприличена промоција пројекта документарно – играног филма „33 Анђела“, на којој су говорили: Бранко Димовић Димевски – аутора пројекта, Johanes Solberg – др теологије, Knut Thorensen – историчар, Горан Вукчевић – редитељ и Милка Кајганић ,виктимолог из Швајцарске, а присутни су били у прилици да погледају и десетоминутни исјечак из поменутог фима, чије су сцене више него потресне.

Филм „33 Анђела“ оживљава сјећање на српску дјецу страдалу у нацистичким логорима у Норвешкој током Другог свјетског рата. Ријеч је о 177 српске дјеце, која су из својих кућа у селима Поткозарја, Баније и Кордуна, спроведену у усташке логоре на територији НДХ, а потом су са породицама спроведени у Норвешку као робови на градњи пута ка граници са Финском. Одведени су у смрт само зато, јер су били Срби, као део планираног геноцида усташког режима. Најмлађи међу њима имао је само 10 година. Послије осам деценија, рођаци, потомци страдалих породица и свједока, историчари оживљавају истину о страдању недужне дјеце.
Бранко Димовић Димевски, који је аутор пројекта и продуцент филма рекао је да ће филм исправити дио неправде о заборављеним жртвама у норвешким логорима.

Он је истакао да је захваљујући потомцима жртава израђен велики крст, који је освештан и који ће бити однесен у Норвешку и постављен као достојно обиљежје страдалима.
Филм „33 Анђела „ још је у фази снимања, а у периоду од 26. до 29. јуна ове године снима се у Републици Српској на локацији Градишка, село Рогољи , Дубици, Градини. Филмска екипа 33 Анђела снима игране кадрове за филм, који говори о страдању српске дјеце у нацистичким логорима у Норвешкој за време Другог свјетског рата.
Димовски је захвалио потомцима жртава и свима који који су подржали снимање филма „33 Анђела“.
Доктор Божидар Гајић из Градишке , један је од потомака жртава у норвешком логору. Негов шеснаестогодишњи стриц Бранко одведен је у норвешки логор, гдје су га фашисти након што је због нехуманих услова добио упалу плућа, угушили. Гајић је истакао да је Бранко потпуно невина жртва и да је убијен само зато што је Србин и православне вјере, те да се управо та потресна сцена налази у филму „33 Анђела“.
Гајић је додао да је радећи на открива судбине свог стрица дошао у контакт са Бранком Димовићем Димовским али и норвешким историчарима који су већ много тога истражили и открили истину о страдању српских логораша у норвешким логорима, те да снимања филма „33 Анђела“ у српско – норвешкој продукцији, има за идеју да говори о дјеци страдалницима у рату у нехуманим условима на који су они скончали, закључио је Гајић.

-Мени је важна истина, која је дуго времена била скривана, нажалост у бившој Југославији али и у међународној заједници. За многа стратишта на којима су Срби страдали се не зна, а између осталих то су и логори у Норвешкој, гдје су довођени логораши највише са простора бањалучке Крајине.

У норвешким логорима, логораши су радили на изградњи пута од Норвешке до Финске али у потпуно нехуманим условима, гдје је температура достизала и до -50 степени, а међу њима су била и дјеца , гдје је најмлађи логораш из Козарске Дубице имао само десет година. И на овај начин усташки режим у НДХ се желио ријешити Срба , па и дјеце, истакао је Гајић.

Реализацију пројекта су подржали и ЈУ Културни центар Градишка, ЈУ Завичајни музеј Градишка и Град Градишка.