У Изложбеном салону Културног центра Градишка синоћ је отворена изложба фотографија и представљена Фотомонографија „Градишка у загрљају ријеке Саве“ аутора Предрага Зеца.

Предраг Зец је истакао да је рад на фотомонографији започео 2018. године, фотографишући мотиве Градишке који би се требали наћи у књизи, те да је период епидемије корона вируса одгодио промоцију исте.

– Фотомонографија садржи 189 фотографија, три илустрације, четири ауторска текста из различитих области које потписују : Никола Крагуљ, Бојан Вујчић, Милена Кисин и Горан Топић, те једну пјесму чији је аутор градишки књижевник Небојша Иваштанин, истакао је Зец и нагласио да је Фотомонографија „У загрљају ријеке Саве“ тројезична, што значи да су сви текстови написани на српском, енглеском и њемачком језику.

Зец је навео да су на фотографијама првенствено заступљени мотиви природе, али и снимци града из авиона и дрона, портрети Градишчана, мотиви са различитих културних, привредних и спортских манифестација, те други занимљиви моменти из свакодневног живота града.

– Ову фотомонографију радио сам управо као један од становника града Градишке, заправо фотографијама сам забљежио како ја видим свој град, нагласио је Зец.

Представљање Фотомонографије „ Градишка у загрљају ријеке Саве“ уприличено је у оквиру програма обиљежавања Дана града Градишке.