У препуној сали градишког Културног центра одржан је традиционални Дјечији фестивал фолклора под називом „Ајте дјецо са свих страна коло коловито заиграти с нама“ у организацији Kултурно умјетничког друштва „Коловит“.

Поред домаћина, у програму су учествовали: КУД „Пискавица“, Бања Лука, СКУД „ др Младен Стојановић“, Приједор, СКУД „Бели Анђео“, Србац и КУД „Шареница“ Орловци, из Приједора.

Предсједник КУД „Коловит“ Мирко Борјановић, каже да је сваки фестивал посебан на свој начин , првенствено из разлога што сваке године настоје да угосте културно-умјетничка друштва из других градова и држава, додајући да је основни циљ Фестивала његовање пријатељства између чланова друштава, учење и размијена искустава, као и упознавање других обичаја .

Борјановић истиче да након дјечијег фестивала , КУД „Коловит“ 21. априла организује цјелодневни програм под називом „У златном руху“, када ће запослени у свим јавним установа и предузећима град Градишка, бити у прилици да радни дан проведу у некој од традиционалних ношњи из богатог фундуса „Коловита“.
– Чланови нашег друштва, традиционално, учествују у програму манифестације „Здраво фест“ која ће ове године бити одржана 23.априла, а након тога , 29.априла одржаћемо Годишњи концерт КУД „Коловит“, на којем ће поред етно групе, првог и припремног асамбла друштва, по први пут учешће узети и наши гости из Србије, истакао је Борјановић.

Борјановић је додао да ће и ове године реализовати велики број наступа, а у плану је и неколико заначајнијих турнеја од којих је издвојио путовање у Бугарску, Пољску и Италију.