ОТВОРЕН ФЕСТИВАЛ СТЕНД АП КОМЕДИЈЕ У ГРАДИШЦИ

На малој сцени Културног центра, синоћ је у Градишци отворен Фестивал Стенд ап комедије – Градишка 2023“.

Изванредним наступом прво вече Фестивала отворили су неки од најпознатијих стенд ап комичара региона: Горан Винчић из Загреба, Ивица Лазанео из Сплита , те Игор Дрљо и Сањин Ћорић из Мостара, који су градишку публику насмијали до суза.

Директор Културног центар Мирослав Вуковић каже да је прошло шест година од посљедњег Фестивал стенд ап комедије у Градишци.

-Одлучили смо да Фестивал стенд ап комедије поново вратимо у Градишку у сарадњи са ОКЦ „Абрашевић“ из Мостар, те су вечерас и сутра, на нашу велику радост, нека од значајнијих имена стенд ап комедије у нашем граду, истакао је Вуковић.

Он је нагласио да ће се настојати да Фестивал станд уп комедије постане један од сталних фестивала на позорницама Културног центра Градишка.

-Потреба за смијехом и хумором увијек је присутна и сигурно је да фестивал овог типа има своју публику. Зато очекујем да наша публика али и учесници овогодишњег Фестивала Стенд ап комедије понесу лијепе успомене из Градишке, закључио је Вуковић.

Ивица Лазанео из Сплита каже да је стенд ап комедије у посљедње вријеме све популарнија, посебно након периода короне, те да су људи жељни забаве, хумора и тог непосредног контакта, додајући да у цијелом региону расте стенд ап сцена и да се више наступа .

Лазанео истиче да је његов највећи извор инспирације заправо свакодневица.

-Све што ми се свакодневно дешава, провлачим кроз своје текстове. Наравно инспирацију проналазим и у породици, цури, пријатељима. Свакодневне комуникације дају ти то „зрно“ за коју се закачиш и ту пронађеш хумор који ћеш предочити публици, навео је Лазанео.

Стенд ап комичар Горан Винчић истиче да по први пут наступа у градишком Културном центру.

Винчић је широј јавности познат по сатиричним прилозима у емисији „Стање нације“ која се емитује на РТЛ телевизији, а чији је аутор и водитељ Зоран Шпрајц.

Горан Винчић каже да је на сцени он заправо оно што јесте, без имало глуме.

-Стенд ап комедијом бавим се више од осам година. На самом почетку наступи захтијевају доста припреме, али сада је потпуно другачије, јер сада јако пуно импровизујем и то ме заправо и издваја од већине колега комичара, истакао је Винчић, додајући да јако воли да причам са публиком током својих наступа.

Вече урнебесног смијех, за друго вече Фестивала, у петак, 31.марта од 20 часова у Културном центру Градишка приредиће изванредни Срђан Олман, Душан Јокић, Омер Хоџић и Бранко Крсмановић.

???? Ваше улазнице можете купити у билетарници Културног центра Градишка.

Добро нам дошли!!!