У Културном центру Градишка синоћ је одиграна урнебесна комедија „МИЛКА и НЕЂО“ у којој главне улоге тумаче изванредни глумци Раденка Шева и Жељко Касап.

Комедија „Милка и Неђо“ је ауторски пројекат Раденке Шево и Жељка Касапа, заснован на популарној серији „Добро јутро, комшија“,а у продукцији Студентског позоришта Бања Лука.

Различитим брачним догодовштинама популарне „комшије“ овај пут на позоришној сцени приредиле су многобројној градишкој публици незаборавно вече и смијех до суза.

Глумица Раденка Шева истакла је да је пројекат “Добро јутро, комшија“, који успјешно траје већ једанаест година, а затим и сама представа „Милка и Неђо“ настала, како каже, из ината и у инат тешким животним ситуацијама, да се сви насмијемо животу, који је понекад тежак, у лице.

– Сматрам да је за успјех ове серије заслужна та аутентичност, то што се свако у њој препознаје, то што смо се вратили нашим коријенима, нашој традицију, породици као језгру, са свим тим ситним подлостима без којих живот не постоји, јер није бајка, то је оно што је “купило“ људе широм свијета, навела је Раденка Шева.

Шева каже да јако воли своју улогу Милке.

– Милка је жена која свакодневно пролази поред нас, није битно да ли у селу или граду. То је жена која брине о породици, која познаје све мане својих укућана, која воли њихове мане и која их чува. То је заправо она жена која чува три, а понекад и четири ћошка куће, истакла је Шева.

Шева је подсјетила да су на представи почели радити 2019.године. Ријеч је о ауторском пројекту, по узору на серијал „Добро јутро,комшија“ који како наводи није било тешко урадити с обзиром да су имали готове ликове и готове односе, само им је била потребна тема, јер „Милка и Неђо“ могу се свађати до бесвијести, мирити и вољети.

-Велико је задовољство играти ову представу када је сваки пут реакција публике дивна. Сваки пут уживамо нас двоје као глумци и наша публика, а нема ништа љепше него кад волите свој посао и добијете такву повратну информацију, аплауз задовољне публике, закључила је Шева.

Глумац Жељко Касап, истакао је да ова представа живи већ годину дана на позоришним даскама Студентског позоришта Бањалука, те да је до сада имала шеснасет извођења, а поред матичног позоришта играна је у Костајници, Новом Граду, Козарској Дубици, Приједору и другим мјестима.

Касап је нагласио да је идеја за представу настала је на основу њихових телевизијских остварења, ликова Милке и Неђе у тв серијалу „Добро јутро , комшија“.

-На овом пројекту радила је мала екипа, моја колегиница Раденка Шева и ја написали смо текст и режирали ову представу уз стручну помоћ Александра Пејаковића из Студентског позоришта Бања Лука,истакао је Касап.

Касап је овом приликом захвалио Културном центру и Градском позоришту Градишка, са којима како каже већ дуги низ година имају одличну сарадњу, што су омогућили да се са овом комедијом представе градишкој публици.