Позоришна представа “ Бог масакра“ ГП“ Јазавац“ одиграна у Градишци

На позоришној сцени Културног центра у Градишци синоћ је одиграна позоришна представа “ Бог масакра“ Градског позоришта “ Јазавац“ из Бања Луке.

Сјајна глумачка постава у саставу: Николина Фригановић, Наташа Перић, Борис Шавија и Љубиша Савановић и савремена тема која пропитује данашњу родитељску улогу , насмијала је градишку публику до суза.

Представа је настала по тексту савремене француске списатељице Јасмине Резе, а режију потписује Слађана Килибарада. Премијерно извођење је било у октобру 2022.године на Фестивалу младог глумца „Заплет“ у Бањалуци, а ово је прво гостовање представе ван матичног позоришта.

Према ријечима глумице Николине Фригановић, представа је жанровски високи булевар. Говори о два брачна пара који се сусрећу како би ријешили сукоб који се десио између нихових

једанаестогодишњих синова.

-Тема представе је свима нама јако блиска и актуелна. Ова прича нам открива све проблеме, фрустрације и незадовољство ова два брачна пара али и њихове индивидуалне проблем,а опет све то је зачињено дозом комике, истакла је глумица Николина Фригановић.

Фригановићева у представи игра лик Вероник, за коју истиче да је врло занимљива жена, те да ће многи препознати овај тип жене, додајући да су се у самој представи више држали типова људи, него самих карактера. Поред ангажмана у позоришту, глумицу Николину Фригановић у наредном периоду очекује снимање серије „Кожа“ .

Глумица Наташа Перић истиче да су сви ликови ове представе јако духовити, луцидни, комчни и помало помјерени.

-Сви родитељи су увијек заштитнички настројени када су у питању њихова дјеца, али нека врста „суперзаштитничког“ родитељства може бити јако погубна за само дијете. Јако волим да играм ову представу, а како сам и сама мајка дваеаестогодишњег дјечака то ми је било јако занимљиво и инспиративно, навела је Перићева.

Извођење представе „Бог масакра“ пред градишком публиком је реализованао у организацији Градског позоришта Градишка.

Глумац Градског позоришта Градишка, Адмир Мешић је истакао да је ово само наставак дугогодишње сарадње двије позоришне куће.

Мешић је нагласио да током марта градишку публику очекују још двије одличне представе, а то је комедија „МИЛКА и НЕЂО“ познатих јунака из серије „Добро јутро, комшија“,која ће бити одиграна 7. марта и представа „Бајбок“ у којој играју глумице Ана Лечић и Татјана Кецман, која је на програму 26.марта од 20 часова.