Позоришна представа „ Убићу се ,мајке ми“ синоћ је одиграна на позоришној сцени Културног центра у Градишци.

Ријеч је о комедији која је испричана у исповједном облику кроз монолог, у којој главну улогу Стојанке игра глумица Јована Петронијевић,текст потписује Саша Симоновић,а режију Катарина Митровић-Јанковић.

Према ријечима Петронијевићеве, Стојанка је обична жена из унутрашњости, са свакидашњим проблемима која и поред свега никада није одустала од жеље да постане успјешна, не бирајући средства ни околности. “Убићу се, мајке ми“ је представа која проговара о судбини жене која се налази на животној прекретници водећи публику кроз смјешне и тешке ситуације, боље и лошије дане, кроз живот у његовој сржи остављајући ипак наду и оптимизам као једино могућ излаз из свих недоумица које нам се намећу.

-Порука ове представе је да жена може сама да успије у животу и да су све жене хероине. Као што у представи „Женско срце у шињелу“ играм Флору Сенс, једину жену капетана у српској војсци, тако и у овој представи Стојанка је капетан у животу, јер је самохрана мајка, која се бори кроз живот и не одустаје, истакла је Петронијевићева.

Она наглашава да је данас тешко насмијати публику, те да комедија најзахтјевнији жанр.

Глумица Јована Петронијевић најавила је поновни долазак у Градишку са представом „Све о женама“ у којој игра са глумицама Нином Граховац и Маријом Аранђеловић.

Ријеч је о представи која је настала је по тексту Мире Гаврана и режији Мирјане Карановић, док музику потписују „Фрајле“.

Поред наступа на даскама које живот значе, глумицу Јовану Петронијевић, можемо гледати у серији Државни службеник, чије снимање је недавно завршило као и на филму „Мајка Мара“ у којој главну улогу игра Мирјана Крановић, која уједно потписује текст и режију, а чије се премијера очекује почетком сљедеће године.

Представа „Убићу се, мајке ми“ предходно је одиграна у Бањалуци и Козарској Дубици, а након Градишке ,насмијаће и позоришну публику у Лакташима.