У организацији Културно-умјетничког друштво „Мирково коло“ из Врбашке синоћ је у великој сали градишког Културног центра одржан хуманитарни концерт за помоћ Удружењу родитеља дјеце обољеле од аутизма „Дуга“.

Поред домаћина КУД –а „Мирково коло“, учешће на концерту узели су : КУД „Козара“ Горњи Подградци, КУД „Петар Кочић“ Нова Топола, КУД „Уна“ Козарска Дубица, КУД „Лијевче“ Разбој, КУД „Коловит“ Градишка, КУД „Дукати“ Брезик Ламинци , као и и дјеца из Удружења „Дуга“.

Предсједник Удружења „Дуга“ Саша Касагић овом приликом захвалио је свима културно умјетничким друштвима који су узели учешће у овом хуманитарном концерту и на тај начин помогли у прикупљању новчаних средстава за рад Удружења.

-Удружење „Дуга“ је у 2022. години ангажовало пет терапеута: два логопеда, дефектолога, психолога и спортског тренера за рад са дјецом. Током цијеле године организовани су како групни тако и индивидуални третмани за нашу дјецу, рекао је Касагић, додајући да одрживост Удружења зависи од реализације различитих пројеката, хуманитарних акција и подршке Градске управе.

Предсједник КУД-а „Мирково коло“ Миленко Вранић рекао је да већ традиционално организују и учествују на хуманитарним концертима како би дали свој допринос и помогли онима којима је помоћ потребна, а да су овај пут заједно са колегама из других културно умјетничких друшта одлучили да помогну дјеци из Удружења „Дуга“.

Према ријечима организатора, хуманитарни концерт је испунио сва очекивања, а у прилог томе говоре распродане улазнице, те више од 500 посјетилаца у великој сали Културног центра.