Представа „Хркачи“ НПРС одушевила градишку публику Петочлани ансамбл Народног позоришта Републике Српске синоћ је на позоришној сцени градишког Културног центра маестрално одиграо урнебесну комедију „Хркачи“, по тексту и у режији Николе Коље Пејаковића.

Представа доноси причу о међуљудским односима у доба пандемије вируса корона. Ипак, према ријечима аутора, овај позоришни комад заправо говори о болестима које нападају душу, о страстима и моралном суноврату модерног друштва.

Глумачки тим у саставу: Николина Фригановић, Љубиша Савановић, Миљка Брђанин, Данило Керкез и Миодраг Маркићевић, савршено су утјеловили задане улоге и приредили праву позоришну посластицу и смијех до суза многобројној публици.

Глумац Данило Керкез истакао је да је представа „Хркачи“ награђена за најбољу представу Народног позоришта Републике Српске у протеклој позоришној сезони.

Керкез каже да публика увијек сјајно реагује на ову представу, додајући да иако је иза нас тежак временски период пандемије, људи се окрећу хумору, јер како каже, то је карактеристично за наш менталитет и помаже нам да лакше пребродимо тешкоће.

Представа „Хркачи“ синоћ је изведена у част недавно преминулог оснивача , директора и глумца Градског позоришта Градишка , Драшка Видовића.