У организацији Удружења „Денариус“ у Културном центру Градишка, протеклог викенда одржан је 23. Међународни сајам колекционарства и антиквитета.

Сајам је окупио преко 40 излагача са подручја Босне и Херцеговине, Словеније, Србије, Хрватске и Аустрије, који су презентовали изванредне колекције из различитих области сакупљања.

Посјетиоци су били у прилици да виде богате колекције из традиционалних области колекционарства као што су филателија , нумизматика, милитарија, али и различите антиквитете као што су накит, народне ношње, посуђе, инструменти, фотографије , ордени, књиге, стрипови, плоче и друго.

Из Удружења „Денариус“кажу да је сајам идеална прилика за дружење, размијену информација и искуства међу колекционарима, али и начин да се продају и употпуне колекције, те да су изузетно задовољани одзивом излагача као и посјетом.

Такође, организатори истичу да је градишки сајам колекционартства и антиквитета, након Београда и Љубљане трећи по значају на простору бивше Југославије.

Изузетно богата понуда изложака 23. Сајма „Денариус“ у Градишци и овај пут привукла је бројне љубитеље колекционарства и антиквитета али и остале грађане свих генерација.

Удружење „Денариус“ са сједиштем у Градишци основано је у септембру 2012.године, а тренутно броји 150 чланова.

Сајмом колекционарства и антиквитета завршена манифестација „Градишка јесен 2022“.