У градишком Културном центру синоћ је одржан спектакуларни концерт свјетског виртуоза на хармоници Душана Секулића и бенда под називом „Упознај музику“.

Градишка публика била је у прилици да ужива у богатом репертоару на којем су се нашли различити музички стилови од класике преко попа, рока, џеза, реге, фанка, филмске музике и етно композиција.

Секулић је истакао да је управо своју прву награду у музичкој каријери, као средњошколац, освојио у Градишци на републичком такмичењу.

Са својим бендом Душан Секулић се налази на турнеји, гдје како истиче промовише и популарише хармонику на другачији начин, кроз различите музичке стилове, свирајући оно што није карактеристично за овај инструмент.

Иако је хармоника, посебно на нашим просторима перципирана као искључиво инструмент за народну музику, Секулић то својим наступима оповргава.

-Ми треба да се дичимо својом народном музиком, која је јако цијењена у свијету, али хармоника је инструмент са јако много могућности и сматрам да првенствено дјеци треба пружити прилику да се упознају са различитим музичким стиловима које можемо извести на овом инструменту, рекао је Секулић.

Душан Секулић рођен је 1985. године у Сарајеву, а од пете године је почео да свира хармонику и убрзо се заинтересовао за класичну музику.

Магистрирао је највишом оцјеном на Бечком конзерварторијуму „Франц Шуберт“, а поред врхунских умјетничких домета у интерпретацији класичне музике у посљедње вријеме се музичкој јавности представља властитим композицијама које изводи са бендом и у којима успјешно повезује различите музичке стилове: класику, поп, рок, џез, метал и реге звук са етно-музиком међу којима је се посебно истакла ауторска композиција „Сјећање“.

Секулић је до сада забиљежио бројне наступе широм свијета а између осталих наступао је у БиХ, Хрватској, Србији, Мађарској, Чешкој, Аустрији, Италији, Шпанији и другим земљама.

Концерт Душана Секулића и оркестра одржан је у оквиру програма манифестације “Градишка јесен 2022”.