Режија: Петар Ристовски
Сценарио: Звонимир Шимунец, Владимир Андрић, Мајда Шимунец
Улоге: Виктор Савић, Немања Оливерић, Теодора Ристовски, Слобода Мићаловић, Радован Вујовић, Зоран Цвијановић, Предраг Мики Манојловић, Иван Бекјарев

Током и после Првог свјетског рата, два младића и две дјевојке из Лесковца: Цоне и Дине, и Зорка и Ружица имали су различите судбине. Динета су савезници одвели до Париза, гдје је научио све о љепотама живота и свјетлима метрополе. Цоне је, после рањавања и амнезије, завршио у Манчестеру, тадашњој пријестоници индустријског развоја, гдје је научио како се само кроз црни фабрички дим и тежак рад стиже до успјеха.

Опијени побједом у рату и неповратно инфицирани „духом слободе и напретка” који су осјетили у „великом свијету”, два младића враћају се у свој оронули Лесковац. Дине у свој мали, сада већ непостојећи биоскоп, а Цоне својо јвјереници Зорки, која послије пет година чекања, невољно даје пристанак да је отац уда за ратног лиферанта. Цоне ће покушати своју стару љубав да врати, а Дине да своју нову љубав пронађе. И тако почиње борба „старог” и „новог”, у сваком смислу. За велика дјела потребно је сасвим мало праве љубави.

Термини:
Петак, 18.03.2022.
Субота, 19.03.2022.
Са почетком у 17:30 и 20:00 часова
Цијена улазнице: 4КМ

Улазнице у продаји на Билетарници КЦ Градишка или резервација на број телефона: 051/810-500