Музички калеидоскоп етно групе „ИВА“2021

        Пројекат Музички калеидоскоп етно групе „ИВА“ 2021 је наставак прошлогодишњег пројекта и наставак и унапређење првобитне форме пројекта који се, у континуитету, реализује већ једанаест година само под називима, Музички караван и Етно Фјужн Прело.

Осим промоције домаћег музичког стваралаштва, ауторске музике етно групе „Ива“, претходни пројекти су допринели формирању нових етно група и публике која поштује, слуша и негује традиционалну музику у оригиналном облику али и у стилу world music ( ethno fusion). И ове године пројекат подразумева турнеју етно групе „Ива“ по градовима и општинама Републике Српске. Дакле, једанаест чланова етно групе „Ива“ планира да, за ученике музичких школа и гимназија, али и за грађанство, одржи целовечерње концерте у Градишци, Приједору, Бањалуци и Добоју.

Програм у Градишци биће изведен за ученике Музичке школе „Бранко Смиљанић“ и  „Гимназије“ Градишка и за грађанство уз подршку и организацију Културног центра „Градишка“. Гости на концерту биће ученици из наведених школа који ће извести неколико традиционалних песама заједно са етно групом „Ива“.

Пројекат Музички калеидоскоп етно групе „ИВА“ 2021 има за циљ да пружи ученицима и грађанству могућност да се још боље, и на директан начин, упознају са изворном музичком баштином српскога народа али и других народа који живе на простору БиХ и Балкана. Кроз едукативни, наративни,  део концерта публика ће имати прилику да сазна више о пореклу песама, о могућностима савремене музичке обраде нашег традиционалног музичког блага као и о и другачијим облицима његовог очувања, неговања и преношења на млађе нараштаје.

Овим путем позивамо вас да, у четвртак, 9. 12. 2021. године,  у 19.30 часова дођете у концертну дворану Културног центра „Градишка“ на концерт ове специфичне и оригиналне етно групе са простора Републике Српске. Концерте етно групе „Ива“ и ове године суфинансира Министарство просвјете и културе Републике Српске, АМУС, Културни центар „Градишка“, пријатељи и љубитељи традиционалне музике и ансамбла „Ива“.  Захваљујући наведеним спонзорима улазнице су бесплатне и могу се подићи на билетарници Културног центра „Градишка“. Молимо публику да се понаша у складу са епидемиолошком ситуацијом и мерама и одлукама Републичког штаба за ванредне ситуације Владе Републике Српске и препорукама Института за јавно здравство Републике Српске.

Четвртак, 09.12.2021.године.

Мала сала КЦ Градишка.

Са почетком у 19:30 часова.

Улаз слободан.

претходна објава

следећа објава