Дан сјећања на погинуле у саобраћајним незгодама у Градишци и Републици Српској у прошлој години обиљежен је у уторак (23. новембар 2021.) на платоу испред Културног центра у Градишци реалном симулацијом саобраћајне незгоде и пружањем прве помоћи повријеђеним особама.

Показну вјежбу за ученике Гимназије и њихове суграђане извели су чланови градишких организација Црвеног крста и Ватрогасне јединице, Полицијске управе Градишка и Ауто-мото друштва „Градишка“, а уз подршку Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске (РС), Ауто-мото савеза (АМС) РС и Градске управе.

Замјеник директора Агенције за безбједност саобраћаја РС Милија Радовић изјавио је да је у Српској за десет мјесеци ове године у саобраћајним незгодама погинуло 87 лица, а 2020. године 101 лице.

„Не можемо бити задовољни и када један живот изгубимо, али се надамо се ћемо имати мање страдалих него прошле године.

Иду нам празници и због тога и апелујемо на све учеснике у саобраћају да властитим примјером учине све да саобраћајних незгода буде што мање“, рекао је Радовић новинарима у Градишци.

Стручњак на пољу превентиве у саобраћају АМС РС Јелица Лубура рекла је да се ове године Свјетски дан сјећања на жртве саобраћајних незгода обиљежава под слоганом „Сјетимо се, подржимо и дјелујмо“, како би се сјетили страдалих, подржали њихове породице, али и одали признање свим службама које учествују у спашавању и пружању помоћи повријеђеним у саобраћају.

Секретар Ауто-мото друштва „Градишка“ Дејан Шљивић навео је да је на подручју Градишке прошле године у сaобраћају погинуло пет лица, нагласивши да је најчешћи узрок тих незгода неприлагођена брзина кретања возила.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске (МУП РС)

Дејан Шљивић

Ваш Културни Центар Градишка!

следећа објава