“Мјесто и значај породице Котроманић у средњовјековној Босни” назив је предавања које је публици у Културном центру Градишка у петак (5.11.) одржао Дејан Дошлић, виши асистент на Филозофском факултету у Бањој Луци на Одсјеку историје.

Према ријечима Дошлића, који је почасни члан УДружења Денариус, Котроманићи представљају једну од најзначајнијих династија у српском средњем вијеку а позивање на крвно сродство са Немањићима то и аргументује.

Организатор предавања било је Удружење грађана „Денариус“ из Градишке заједно са Завичајним музејом Градишка и Културним центром Градишка.

Ален Мешић предсједник Удуружења, рекао је да чланови Денариуса имају потребу да се баве историјом и историјским предавањима и изучавањем истроије због колекционарског посла којим се сви заједно баве. Ален је још једном напоменуо да су чланови Денариуса у широј околини Градишке нашли више новчића који су из времена Котроманића, као и велики број оружја и оруђа из тог периода, те да им ти предмети чине један од важнијих сегемената њихових и приватних и колекција Удружења.

Kulturni centar Gradiška

Denarius

Завичајни Музеј Градишка

#ДејанДошлић

#АленМешић

Ваш Културни центар Градишка!