Удружење за развој културе „Скомрах“ дјелује у Градишци као невладина организација, чији је циљ промоција културе, умјетности и науке.

Организује четврти по реду Међународни музички фестивал „КозАрс“.

С обзиром на то да је одржавање фестивала било неизвјесно због цјелокупне ситуације која је задесила свијет, одлучили смо се за дводневна дешавања.

Првог дана, 1. октобра , одржаће се краћи перформанс који смо приредили поводом повратка послије паузе, а потом ћемо погледати музички спот Мушке пјевачке групе „Козара“ из Горњих Подградаца и послушати њихово извођење у склопу промоције њиховог првог компакт-диска под називом „Ајмо браћо запјевати“. Жеља нам је да ове године дамо шансу и тој традиционалној, и даље живој страни Козаре која нипошто не смије бити запостављена.

Другог дана, 2. октобра , биће уприличен концерт „МодернАрс“ као неизбјежан дио наших дешавања. На репертоару су дјела Наде Лудвиг Печар, Борислава Касагића, Марка Каранфиловског, Ерланда фон Коха, али и композиције писане по конкурсу из пера Анђеле Милић, Џозефа Русоа и Чо Кин Фонга (Ф Мапле).

Извођачи ће ова остварења снимити за нови компакт-диск „КозАрс, Вол. 2 (2019 & 2021)“ који ће бити издат сљедеће године.

Први дан Фестивала, петак, 01.10.2021. године – Дом културе „Лепа Радић“, Горњи Подградци са почетком у 19:00 часова

Други дан Фестивала, субота, 02.10.2021. године – Мала сала Културног центра Градишка, са почетком у 19:30 часова.