Документарни филм о Козари и Лубини под називом „Козарачко срце“ премијерно је приказан синоћ у 20 часова на фудбалском стадиону у Турјаку.

Нарушен однос човјека и природе, темељи наше историје и културе који падоше у прашину заборава, низак степен еколошке свијести уз недостатак визије неопходне за будућност наших потомака, као и благо речено неправедан однос различитих власти према Козари и поткозарју који траје већ преко пола вијека, теме су које се преплићу, те рађају искру идеје чиме инспиришу сценарио за овај сада већ четврти по реду документарни филм који је настао у продукцији Културног центра Градишка.

Мотивација за реализацију овог пројекта била је тежња да се излажењем из устаљених оквира размишљања доведе до колективне промјене свијести народа, а смјерница и задатак политици да природна богаства којима смо окружени ставе у функцију бољег живота свих нас. Културни центар Градишка већ дужи низ година не посустаје у својој борби, у шта је бројна публика имала прилику да се увјери уз мултимедијалну презентацију многобројних реализованих програма и пројеката прије премијере самог филма.

Небрига друштва, власти, политике, самог човјека доводи до тога да ове у филму описане љепоте Козаре и Лубине нисмо нисмо довољно осјетили, доживјели. Уништени и ненасути путеви, шумски неред, грађевински отпад даје нам слику запуштене ријеке и планине. Поред нехуманог односа човјека, изостанак и недостатак струке, небриге надлежних ова природна љепота пркосно ће живјети чак и овако рањена, напуштена, остављена. Научити човјека да живи са природом и од природе. Овај документарни филм одрађен је без буџета, властитим расположивим људским ресурсима Културног центра, изјавио је директор ове установе Жељко Благојевић.

Филм ће да буде доступан за гледање на јутјуб каналу и фејсбук страници Културног центра Градишка вечерас у 20 часова.