КЦ Градишка представља

Гостовање некадашњег бубњара групе Азра и најближег сарадника Џонија Штулића – Бориса Леинера и промоција његове књиге “Све био је ритам”.

Књига прије свега говори о Азри и Џонију Штулићу, заједничком стварању и животу који је трајао скоро 10 година али доноси и до сада неиспричане приче о другим музичким великанима као што су Јосипа Лисац, Дарко Рундек….

Све то написано аутентичним, духовитим стилом који открива лице и наличје живота најпопуларнијих музичара новог вала али и преданост умјетности, прескакању баријера и помицању граница.

Према ријечима аутора Бориса Леинера, књига не познаје табуе и околишања. Напротив, пишући уз длаку, Борис Леинер је књигом „Све био је ритам“ узбуркао музичке и умјетничке кругове, а његово свједочанство пожелиће да прочитају све генерације које су од половине седамдесетих до данас одрастале уз ритмове групе Азра.

Борис Леинер је умјетничку каријеру започео као рок-бубњар. У историју рокенрола ушао је као бубњар Азре те ангажманом у низу важних музичких пројеката попут Натуралне мистике, Вјештица, Шо!Мазгоона, Аеродрома, Хаустора и других.

Носилац је незваничне титуле најбржег бубњара бивше Југославије. Задњих се година уз музику бави и кипарством.

Четвртак, 08.јул 2021.

20:00 часова

Љетња позорница Завичајног музеја Градишка