Теа Ковачевић, члан тениског клуба „Браћа Ковачевић“ проглашена је за најбољег спортисту Градишке у 2020. години.

Ковачевићева је прошле године проглашена најперспективнијом младом спортискињом града Градишка а ове године освојила је престижне турнире у Француској и Шпанији када је одушевила европске стручњаке пошто је била у двије старосне категорије до 10 и 11 година што до сада није пошло за руком ни једном такмичару.

Другопласирани спортиста Градишке у 2020. години, по избору стручног жирија којим је предсједаво прослављени фудбалер и тренер Борче Средојевић је Саша Ковачевић, голман рукометног клуба „Козара“.

Tрећепласирани спортиста у 2020. години је Ђорђе Мандић, куглаш „Козаре“.

Најбољи спортиста у конкуренцији лица са инвалидитетом је каратисткиња Јована Липовац члан клуба борилачких вјештина „Нитен“ која је рекла да јој ово признање много значи. Она је истакла да и даље планира напредовати и оставрити више циљеве.

Најпрспективнији спортисти града Градишка за 2020. годину су Слађана Ковљен, члан џудо клуба „Козара“ и Андреј Суботић, капитен пионирске екипе фудбалског клуба „Козара“.

Најбољи спортски тренер је Марко Ковачевић из тениског клуба „Браћа Ковачевић“. За најбољег спортског радника града Градишка за 2020.годину проглашен је Милош Дојчиновић, предсједник Фудбалског клуба „Слобода“ из Доњих Подградаца.