Дамјана-Даца Благојевић је слијепа дјевојчица, са комбинованим сметњама, ментално успореног развоја, умјерене категорије. За вријеме свога школовања оцјењена као немузикална иако је одмалена показивала велику љубав према музици. Реално несамостално дијете са објективно озбиљним сметњама. Смјештена у интернату, одвојена од породице, своје куће. Тешко је сарађивала, повучена у свој свијет.

По завршетку свог основног и средњег образовања и повратком кући сусреће се са можда једним од највећих музичких педагога новије доби,наставницом Марином Баврлић. Инспирисани толиком љубави према музици, крећемо у заједнички пројекат израда Дацине ауторске пјесме „Љубави у великом граду“. Пјесма која описује Дацину симпатију за вријеме њењог школовања у Београду. Марина осмишљава текст, аранжман и музику, коју заједно са својим сином Радомиром у скромним техничким околностима претварају у данашњу Вама представљену пјесму.

Културни центар у видео продукцији израђује видео спот који овом пројекту даје потпуни доживљај и смисао.

Љубав, преданост, вјера, снага, упорност, знање, нада у овој немогућуј мисији емитују поруку свима нама, да никад не одустајемо. Да је и немогуће, могуће… Да чуда постоје и да никад не посрнемо, чак и онда кад смо у безизлазној ситуацији.

Учинили смо срећним и потврђеним једно биће. Испунили јој сан. Својом срећом оплеменила је све нас запослене у Културном центру. Одушевила нас је, једноствно нас опчинила. Схватили смо колико смо срећни само зато што смо здрави и много тога о животу научили…

Дамјана се од срца, преко своје породице захваљује читавом тиму Културног центра Градишка, посебно Гордану Марићу и Свети Савановићу што су својом топлином учинили да Даца оствари свој сан и вјеру у своју љубав коју је имала према музици. Хвала Стефану Баврлићу, Дацином пријатељу,који је учествовао у видеу спота..

Данас Даца слави свој двадесети рођендан. Дамјана срећан ти рођендан!

Твој Културни центар.

https://youtube.com/watch?v=z2GInNgHomg