Јавна установа Културни центар је своје пословање прилагодила околностима Пандемије, али је и поред тога у протекла два мјесеца реализовала преко 90 програма, из готово свих области друштвеног живота.

У складу са епидемиолошким мјерама и препорукама Института за јавно здравство Републике Српске, умјетнички програми и манифестације су редуковани, како бројем посјетилаца, тако и другим прописаним у циљу заштите становништва од ширења епидемије.

Бројне планиране програме смо били принуђени да пролонгирамо, од којих издвајамо Дјечију пјесничку колонију „Јабуке и књиге“ и „Дане старих заната, витештва и традиције“, манифестације које су претходних година окупљале велики број учесника али и публике.

И поред тешких околности, сачувани су примарни смисао и основнa дјелатност Културног центра, а то је организација садржаја из области културе.У смањеном капацитету и уз поштивање епидемиолошких мјера и препорука, у протеклих мјесец дана обиљежили смо „Седмицу дјетета“, организовали извођење монодраме „Има нека тајна веза“ Милана Димића, реализовали изложбу графика Димитрија Станковића, промовисали Зборник „Истина о Србима“ и „Градишки зборник“, те реализовали мећународну изложбу умјетничке фотографије Удружења фотографа БИХ.

Такође, покренули смо серијал фотографија „Јесен у мом сокаку“, гдје заљубљеници у фотографију имају прилику да Културном центру доставе природне љепоте својих крајева, а чија селекција ће бити представљена у Културном центру у виду изложбе фотографија.

Завршен је забавно документарни филм „Градишко прољеће“, а у фази монтаже је музички промо спот за ауторску пјесму младе градишчанке Дамјане Благојевић.

Цвјетна оаза Културног центра, која је понос нашег града, контиунирано се одржава, о чему свједочи њен готово нетакнут изглед и у посљедњим данима октобра.

Са друге стране, као установа са условима у којима је могуће испоштовати епидемиолошке мјере и препоруке Института за јавно здравство Републике Српске, своје капацитете смо у потпуности ставили Граду Градишка и свим организацијама чије је пословање отежано и које немају услове да функционишу у властитим просторима.

Владин и невладин сектор, Удружења социјално угрожених категорија, инвалидне организације, спортска друштва, фудбалски савези, политичке организације, само су неки од корисника капацитета Културног центра у доба пандемије.Податак који нас радује у ово нерадосно вријеме је чињеница да се под кровом Културног центра, за два мјесеца, склопило 35 бракова.

На све захтјеве смо се трудили да одговоримо позитивно, уз максимално залагање служби Културног центра, да се у сваком моменту испоштују све мјере и препоруке Института за јавно здравство Републике Српске.

Будимо одговорни, у нади да ћемо се ускоро вратити нормалном животу и редовним активностима.

Ваш Културни центар Градишка