Позивамо вас на позоришну представу „Стаклена менажерија“, позоришта „Јозо Ивакић“ из Винковаца, која ће бити изведена 27.фебруара (четвртак) од 20.00 часова у малој сали Културног центра у Градишци.
Стаклена менажерија први је велики позоришни успјех драмског класика 20. вијека Тенеси Вилијамса, премијера ове драме на Бродвеју 1944. открила га је као значајно име, а сам је комад заправо постао нуклеус за све оно што ће касније написати. Свијет којега настањују Вилијамсови јунаци није особито ведро мјесто, људска нереализираност у тијесним оквирима провинцијалног живота притиснутог конвенцијама и обзирима пробија из сваке његове реченице, а једино чиме се његови анти-јунаци супротстављају таквом свијету су богата машта и још богатије самозаваравање. У минуциозним психолошким студијама од којих су састављене Вилијамсове драме проблеми су универзални, ма колико јунаци били специфични, а околности наизглед локалне.
Редитељ и аутор драматуршке адаптације је Дражен Ференчина који уз сараднике потписује и сценографију те одабор музике, костиме је одабрао Звонко Мајдиш, а играју: Арета Ћурковић, Матеа Марушић, Владимир Анић и Иван Вукелић.
Ово је прва сарадња Градског позоришта Градишка и неког позоришта из Хрватске.
Четвртак, 27.фебруар 2020.год. у 20 часова
Мала сала Културног центра Градишка
Цијена улазнице 6 КМ