У организацији Министарства породице, омладине и спорта РС и Града Градишка, на Видовдан, 28.јуна у Културном центру одржана најљепша традиционална манифестација „Конференција беба“.
На „Конференцији беба“ учествовало је преко стотину градишких малишана који су рођени у периоду између 27. јуна 2018. године и 28. јуна ове године.
У оквиру манифестације, традиционално су уручене награде за бебе, које су осим градске управе града Градишка, обезбједили бројни спонзори и пријатељи манифестације.
Шеф кабинета градоначелника Градишке Горан Суботић рекао је да локална управа са задовољством подржава ову манифестацију, истичући да се Град Градишка издваја преко 70 000 КМ за подршку пронаталитетне политике.
-Поред низа манифестација које се одржавају у нашем граду „Конференција беба“ је сигурно најрадоснија и најљепша манифестације. Надам се да ће се и у будућности одржавати и да ће бити све више беба како у нашем граду, тако и широм Републике Српске , јер je потребно да нас има више, ради опстанка нашег народа на овим просторима, нагласио је је Суботић.
„Конференција беба под слоганом „Љепша Српска – бројнија Српска“у оквиру Видовдана, одржава се широм Републике Српске, а посвећена је свим бебама, а посебно онима старости до годину дана.
Циљ манифестације је промоција одговорно гродитељства и подизање свијести о значају рађања у Републици Српској, о значају породице и породичних вриједности.
Програм овогодишње манифестације „Конференција беба“ у Градишци уљепшао је наступ старије групе малишана Јавне предшколске установе „Лепа Радић.