Гимназијалци приредили музичко- сценски спектакл у Културном центру.


У препуној сали Културног центра синоћ је одржано традиционално, хуманитарно “Вече гимназијалаца” у циљу прикупљања средстава за ученике који нису у могућности да плате трошкове екскурзије.


Овом приликом, градишкој публици представили су се талентовани ученици градишке Гимназије, који приредили прави музичко- сценски спектак, извођењем различитих музичких нумера, рецитала ,плесних кореографија и скечева.


В.д. директор Гимназије Градишка Снежана Кочић рекла је да је „Вече гимназијалаца“ традиционална, девета по реду манифестација, чији је покретач Савјет ученика ове школе.

-Ова манифестација прилика је да ученици наше школе покажу своја ученичка постигнућа, стечена кроз наставне предмете али и ваннаставне активности. Поред тога, што ће се показати као врсни, пјевачи, музичари, играчи, сценаристи и режисери, у шта ће се публика увјерити вечерас, ово је њихов начин да од продаје улазница, за вечерашњи програм обезбиједе средства за ученике који нису у могућности да плате трошкове екскурзију у Шпанију, која ће се реализовати у септембру ове године, истакла је Кочићева.


-Овогодишње „ Вече гимназијалаца“ припремамо од септембра прошле године. Учешће у програму узело је око 70 ученика из свих разреда наше школе, који су припремили спектакуларан програм, рекао је Данило Десанчић ,предсједник Савјета ученика Гимназије.


Десанчић је нагласио да је циљ програма прикупљање средстава за одлазак ученика на екскурзију у Шпанију.
Поред културно-забавног програма, у холу Културног центра синоћ је приређена и изложба ликовних радова ,које су ученици Гимназије радили на часовима ликовне културе и ликовној секцији, коју води проф. Огњен Тепавчевић.


Професорица српског језика и књижевности, Дијана Миленковић истакла је да је сваке године велики одзив ученика градишке Гимназије за учешће у програму манифестације “Вече гимназијалаца“ ,гдје они могу показати своје таленте у свим врстама умјетности.


-Вечерас су публици представљају полазници литерарне, музичке и драмске секције наше школе. У програм су укључени највише ученици трећих разреда, будући да се управо за њихову генерацију прикупљају средства, за одлазак на екскурзију у Шпанију, али поред њих учествују и остали ученици од првог до четвртог разреда, истакла је Миленковићева.


Манифестацији „Вече гимназијалаца“ у Културном центру присуствовао је велики број посјетилаца .