Чланови Куд-а „Коловит“ свој годишњи рад крунисали су величанственим концертом, који је одржан у оквиру програма обиљежавања Дана град Градишка,у великој сали Културног центра.

Предсједник КУД-а „Коловит“ Мирко Борјановић истакао је овом приликом да им је велика част и задовољство , што је њихов традиционални годишњи концерт по први пут уврштен у програм обиљежавањања 24. априла, Дана града Градишке.

Чланови КУД-а„Коловита“ представили су се градишкој публици са дванаест кореографија и три блока традиционалних народних пјесама, чиме су још једном потврдили своје богато играчко и пјевачко умијеће.
-Вечерашњи концерт конципирали смо на начин да први дио концерта чине кореографије са подручја Републике Српске и БиХ, а други дио концерта кореографије из Србије.Сваке године настојимо приредити нешто ново и другачије, а овог пута то су три нове кореографије, игре са Озрена, игре из Бачке и игре са Влашића, истакао је Борјановић.


Према његовим ријечима, на концерту су наступили: први ансамбл као носилац програм, група ветерана-етно група , припремни ансамбл,а по први пут у програм годишњег концерта уврштен је и наступ дјечијег извођачког ансамбл са новом кореографијом.


Борјановић је истакао да су у претходном периоду имали велики број наступа широм Републике Српске, али да их у предстојећем периоду тек очекују бројни наступи и турнеје.


Према његовим ријечма очекује их турнеја у Пољску, традиционални дјечији концерт, турнеја у Бугарску, а након тога и путовање у Грчку, тачније град Кавалу, која је побратим са градом Градишка. Поред тога, КУД „Коловит“ наступиће у ХНК у Загребу, гдје ће се представити са играма из Лијевча поља и новом кореографијом игре из Западне Славоније, која је у припреми.


Концерту КУД-а „Коловит“ присуствовао је велики број Градишчана свих генерација.