Тома Здравковић

Филм “ТОМА” је један импресионистички портрет Томе Здравковића који приказује саме његове почетке, баш као и врхунац славе, његове љубави које су га инспирисале приликом компоновања неких од највећих хитова, као и однос са великим бројем пријатеља које је имао у умјетичком миљеу тадашње Југославије.

Поред Томе, кроз филм ћемо пратити и животе познатих умјетника тог времена: Зорана Радмиловића, Мике Антића, Тозовца и других.

“ТОМА ” је биографски филм о Томи Здравковићу, човјеку кога не памтимо само по његовим пјесмама и начину на који их је пјевао, већ и као једног великог боема – по понашању и у души.

Филм прати двије линије радње: 1991. пратимо однос Томе и доктора који започиње лијечење Томе и како се то познаство претвара у пријатељство. Друга линија прати Томин живот: од дјетињства у Печенејвицма, преко познанства са Силваном Арменулић које ће пресудно утицати на његову каријеру али и на приватни живот, достизања неслућене висине популарности, али и дна живота. Ово је прича о души.

Оригинални наслов: Тома

Режисер : Драган Бјелогрлић

Глумци : Милан Марић, Тамара Драгичевић, Петар Бенчина, Андрија Кузмановић, Сања Марковић, Паулина Манов, Милан Колак, у улози мајке – Мирјана Карановић

Трајање филма: 140 мин.

Жанр : биографски

Земља поријекла: Србија

Термини:

  • Петак, 03.12.
  • Субота, 04.12.
  • Са почетком у 20:00 часова
  • Цијена улазнице: 4КМ
  • Улазнице у продаји на Билетарници КЦ Градишка или резервација на број телефона: 051/810-500
претходна објава

следећа објава