Приказан документарно-историјски филм „Голгота козарачког дјетета“ у суботу 19. јуна у 20 часова у просторијама Друштвеног дома Врбашка.

Овом приликом кроз филм као савремени медиј могли смо ближе да се упознамо са историјом голготе наших предака уз свједочење господина Боже Видачковића, дјечака Козаре који је преживио све страхоте и ужасе усташких логора у Сиску током Другог свјетског рата.

Филм је рађен у скромној продукцији Културног центра Градишка, али порука коју он носи далеко је од веће важности него на ком нивоу је продукција гледано са техничког аспекта. Не смијемо дозволити да наша историја падне у заборав, јер живих свједока је сада већ остало мало, због тога је потребно да филм презентујемо у образовним иституцијама и тиме код наше омладине подигнемо свијест о важности културе сјећања. Такођер не смијемо заборавити да се молимо за душе цијелих породица поптуно несталих у паклу логора Другог свјестког рата, а срамно заборављених за које све ове године није било никога да се моли. Ми смо одлучни у својим намјерама. – Изјавио је Жељко Благојевић, директор Културног центра Градишка.

Такођер морамо напоменути да се тренутно спрема филм „Дјеца Козаре“ у режији еминентног режисера Лорадана Зафрановића чији сценарио већ неколико деценија чека на своју реализацију, а први круг избора за глумце одржао се овдје у просторијама Друштвеног дома Врбашка.

Ваш Културни центар Градишка