На љетној позорници Културног центра синоћ је премијерно приказан први спот Плесног клуба „Ритам“ у продукцији ЈУ „Културни центар“ Градишка.


-Јако смо радосни што смо направили наш првенац у продукцији, а то је видео спот ПК „Ритам“ из Српца. Наш продукцијски пројекат уједно је подршка Светиславу Савановићу, изузетно талентованом младићу, вицешампиону свијета у латиноамеричким плесовима и актуелном прваку БиХ у стандардним плесовима, који је окупио дјецу и младе те већ неколико година успјешно води овај плесни клуб.


Благојевић је навео да ПК „Ритам“ дјелује у Културном центру Градишка већ четири године.
-Оно што је фасцинантно jeсте да читава породица Савановић живи за плеса. Светиславова мајка, Викторија Савановић завршила је Совјетску академију умјетности, цијели живот се бави плесом, а поред тога лиценцирани је међународни судија у спортским плесовима, те је недавно судила на свјетском првенству .
Благојевић је истакао да Градишка и Културни центар препознају овакве драгуље, људе који живе и његују праве вриједности, породичне, академске, једном ријечју животне, који су марљиви и у потпуности предани оном што раде, те да је то разлог зашто су одлучили да их подрже и уђу у продукцију првог видео спота ПК „Ритам“.
-И убудуће чинићемо све да оваквим потенцијалима из разних области дамо подршку. Сигурни смо да са квалтетним и креативним људима из нашег окружења можемо још више.Ово су наши први продукцијски искораци и јако смо поносни и задовољни што је финални производ један модеран и свјетски одрађен и промовисан спот , закључио је Благојевић.


Светислав Савановић плесни тренер и један од најуспјешнијих чланова ПК Ритам“ захвалио је Културном центру на указаном повјерењу и продукцији спота и досадашњој безрезервној подршци.


-Ми већ неколико година имамо одличну сарадњу са Културним центром и директором Жељком Благојевићем који су препознали нашу идеју. Желим да захвалим господину Благојевићу али и свим запосленима у овој Установи, који су као једна врхунска „фабрика“ која производи само добре ствари, нагласио је Савановић.
-Ми смо у посљедње вријеме под јаким утицајем западне пропаганде, која се огледа у наметању и пласирању различитих ријалити програма или емисија сличног типа. Они покушавају да нам наметну свој начин живота и неке своје „вриједности“. Због те чињенице дошли смо на идеју да се на свој начин боримо против тога, да покажемо да то нису праве вриједности. Сматрам да добри и креативни људи нису у мањини, нас има више али да су се због доминације „лоших“ повукли.


Ми желимо да све те добре људе издвојимо да им дамо снагу, енергију и мотивацију да стварају да живе праве вриједности, објаснио је Савановић. Он је поручио да са овим пројектом али и свим оним који су пред ПК „Ритам“ желе да да мотивишу младе људе да раде, напредују и остварују своје жеље и циљеве.
Премијери спота претходио је мини концерт чланова Плесног клуба „Ритам“ који су и овај пут одушевили бројну публику.