Дјед Мраз Културног центра успјешно извшио новогодишњу мисију доносећи осмијех на дјечија лица
Као и претходне двије године, почетком најљепше зимске чаролије „Зимски град“у Градишци, Дјед Мраз Културног центра отпочео је своју новогодишњу мисију, чији је основни задатак био усрећити што већи број градишких малишана.
Дјед Мраз и директор Културног центра приредлили су право новогодишње изненађење првачићима: ОШ „Данило Борковић“, ОШ „Васа Чубриловић“, ОШ „Вук Стефановић Караџић“ у Турјак и подручној школи у Горњој Јурковици, која броји само седам ђака. Посјетили су и ђаке прваке у ОШ „Петар Кочић“ у Новој Тополи“, гдје су се дружили и са полазницима специјалног одјељења ове школе. Овом приликом , уручили су малишанима примјерке збирке одабраних радова “Први кораци“ са конкурса „Градишко прољеће“ и наравно незаобилазне слаткише.
Културни центра приредио је дводневну додјелу новогодишњих пакетића уз „правог“ Дједа Мраза“ у великој сали Културног центра.
Свечано смо затворили традиционални новогодишњи конкурс „Пиши писмо Дједу Мразу“ и наградили ауторе најбољих радова.
Подсјећамо, прва награда припала је Никши Добрњцу, ученику трећег разреда из Машића , који је у писму пожелио да његова болесна браћа оздраве. Иначе, Никшина браћа су дјеца су са посебним потребама, са тешким инвалидитетом ,не ходају и не говоре, а један од браће је и слијеп.
Писмо малог Никше , који је има само једну жељу , да браћа оздраве да би се имао са ким играти, посебно је гануло Дједа Мраза, који је одлучио да управо њему додјели прву новчану награду у износу од 150 КМ, коју је обезбиједио Маркет „АС“. Поред , главне награде Добрњацу је уручено 100 КМ од компаније „Витинка“, као и поклон бон Агенције „Сидро турс“ у износу од 150 КМ .
Другу награду освојила је Јелена Божић из Градишке, која је своју награду у износу од 100 КМ, одмах поклонила малом Леону Радак, обољелом дјечаку који се тренутно налази на клиници у Београду и чека на трансплатацију јетре, која ће бити обављена у Италији.
Бобан Радака, отац обољелог Леона , захвалио малој дјевојчици на овом хуманом гесту , али је поклон бон у износу од 100 КМ, прослиједио породици првопласираног Никше Добрњца.
Трећа награда припала је Стефану Кондићу из Градишке. Кондић је освоји 50 КМ за своје новогодишње писмо „Дједа Мразу“.
Традиционалнало, први новогодишњи пакетић, Дјед Мраз Културног центра, уручио је нашем малом суграђанину Ђорђу Мајкићу.
Трагом жеља градишких малишана , Дјед Мраз и директор Културног центра посјетили и уручили пакетиће и новчене поклон бонове породици Добрњац .
Упутили писмо подршке малом Леону и породици Радак уз искрене жеље за Леоново брзо оздрављење.
Директор Културног центра у пратњи Дједа Мраза посјетио је протеклих дана и нашег Луку Миливојца и његову породицу . Разлог посјете била је подршка коју су жељели упутити Луки, прије одласка на пријеко потребну трансплатацију у Италију.
У амбијенту „Зимског града“ угостили смо дјецу са посебним потребама из Удружења за помоћ МНРЛ и кориснике Дневног центра Градишка. Приредили смо им забавне садржаје и игре на леду, што их је посебно обрадовало.
Културни центра трудио се бити на распологању у организацији и реализацији свих хуманитарних програма за Луку и Леона у протеклом периоду, те пружити подршку њиховим храбрим породицама.
Предвођени Дједа Мразом Културног центра, успјели смо усрећити бројне градишке малишане и донијети радост, љубави и дашак празничне чаролије у њихове школе и домове.
Срећну и успјешну Нову годину жели вам ваш Културни центар!

претходна објава

следећа објава