Добро дошли на wеб страницу Културног центра Градишка.
Култура, то је начин на који група људи или заједница живи, размишља, успоставља систем вриједности, али и слави. Елементи културе су: симболи, језик, вриједности, норме, ритуали. Изградити свој културни профил и сензибилитет, од кључног је значаја за опстанак народа.

М. Ђурић: „Култура је мост између живота и вјечности.“


Будемо ли и даље путовали срозаним, запуштеним мостовима, а који би да воде вишој димензији човјековог остварења, довешћемо у хаотичну опасност будућа покољења, јер култура је душа народа.


Хераклит: „Очи и уши су лоши свједоци ако им дух није образован.“


Свјесни смо колико погубних изазова са собом носе времена у којима покушавамо да пронађемо себе и опстанемо као појединци, али исто тако и као заједница. Из овог разлога, дјелатност којом се бавимо, КУЛТУРА, има тежину која нас обавезује да се суочимо са сузама посрнулог човјека и кренемо у бој за његово оздрављење, осмјех, срећу. Дух наш, истргнут из мајчинског крила љубави и истинских вриједности чији коријени леже у нашој традицији, болује и зато пружамо топлу, пријатељску руку и позивамо све одважне људе да дају свој допринос и постану наши саборци, јер без културе нема будућности потомцима нашим.